Kokosanki – Lemingtony
Ciasto:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
5 dag margaryny
1 jajko
½ szklanki mleka
2 łyżki miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa:
¾ szklanki mleka
20 dag margaryny
2 łyżki kakao
1 szklanka cukru
20-25 dag wiórków kokosowych (można je uprażyć na maśle)
Margarynę utrzeć z cukrem i wciąż ucierając dodać jajko, miód, mleko, mąkę oraz proszek do pieczenia.
Ciasto przelać do formy, piec przez 30 minut w 180°C , po ostygnięciu pokroić
w kostkę.
Mleko, margarynę i cukier
rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować przez 5 minut. Po ostygnięciu polewy
zanurzyć w niej kostki ciasta, a następnie obsypywać je wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz